Community Art

HELDINNEN VAN ‘T VEEN

Van 6 oktober tot 24 november 2018 hebben we met St. De Muze het kunstproject ‘Heldinnen van ’t Veen’ georganiseerd in het kader van LF2018. Tien door de ‘mienskip’ gekozen heldinnen zijn door kunstfotografe Reiny Bourgonje en beeldend kunstenares Mirjam Torenbeek levensgroot geportretteerd.

Opening expositie Heldinnen van ’t Veen

Voor dit project heb ik samen met een groep vrijwilligsters de tien heldinnen mogen interviewen aan de hand van het boek “in de Voetsporen van de Heldin” van Edith de Wit. Zij beschrijft de vrouwelijke versie van de Reis van de Held van Joseph Campbell.

Boek Edith de Wit

Van de interviews heb ik een serie van tien portretten geschreven in de Heerenveense Courant. De verhalen maken de expositie van de beeldportretten van de tien vrouwen, compleet.

Tijdens dit kunstproject heb ik ook workshops gegeven! Wat fijn om weer te doen en vooral in zo’n prachtige ruimte van Atelier Majeur. Het onderwerp was ‘jouw eigen Heldinnenreis’.

Lita heeft haar eigen heldinnenreis in beeld gebracht

 

KLEURRIJK VROUWENWERK HEERENVEEN

Voor Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen heb ik een aantal community art projecten mogen bedenken en uitvoeren. Op burendag heb ik tot drie keer toe met buurtbewoners een gezamenlijk kunstwerk gemaakt:

Met elkaar één schilderij maken
Een kleurrijk veld vol bloemen
Met daarop vlinders waar de buurtbewoners hun wens opgeschreven hebben

Het eindresultaat

Een andere burendag mocht iedereen een afdruk van zijn/haar hand maken:

“Geef elkaar een hand” Burendag 2014

Ook heb ik samen met buurtbewoners, in samenwerking met Caleidoscoop en de St. Jozelfschool, een muur opgeknapt en beschilderd:

Het eindresultaat