Marije Nutma

Mijn naam is Marije Nutma. Ik ben geboren in Heerenveen in 1972. Na het afronden van de studie Klinische Psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen heb ik in verschillende vrijgevestigde psychologiepraktijken gewerkt. Een grote hobby van mij is altijd tekenen en schilderen geweest. In mijn werk als psychologe ben ik steeds meer beeldend gaan werken met mensen. In 2011 heb ik de HBO-opleiding tot Vaktherapeut Beeldend afgerond.

Momenteel ben ik werkzaam als vaktherapeut beeldend bij de SGGZ instelling Care to Change, lokatie Emmeloord, waar ik in een prachtig team mag werken.

Daarnaast heb ik samen met Marjolein Reurich (gelukscoach) en Mirjam Torenbeek (beeldend kunstenaar) Stichting De Muze opgericht. Met deze stichting organiseren wij maatschappelijk betrokken kunstprojecten (‘community art’) in de gemeente Heerenveen.

Last but not least geef ik cursussen en workshops op het gebied van creativiteit, psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

Steeds opnieuw ben ik verrast hoe een beeld precies weer kan geven wat iemand beweegt, waar woorden vaak tekort schieten. Mijn ervaring is dat iets maken vanuit je creativiteit je de mogelijkheid geeft om plezier te beleven, je gevoelens te uiten en tot oplossingen te komen. Het geeft je leven meer KLEUR.