Marije Nutma

Marije-Nutma

Mijn naam is Marije Nutma. Ik ben geboren in Heerenveen in 1972. Na het afronden van de studie Klinische Psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen heb ik in verschillende vrijgevestigde psychologiepraktijken gewerkt. Een grote hobby van mij is altijd tekenen en schilderen geweest. In mijn werk als psychologe ben ik steeds meer beeldend gaan werken met mensen. In 2009 heb ik praktijk KLEUR in Heerenveen opgericht en in 2011 heb ik de HBO-opleiding tot Vaktherapeut Beeldend afgerond.

In praktijk KLEUR geef ik voornamelijk cursussen en workshops op het gebied van creativiteit, psychologie en persoonlijke ontwikkeling.

Naast mijn werkzaamheden in praktijk KLEUR werk ik als vaktherapeut beeldend bij de SGGZ instelling Care to Change, lokatie Emmeloord, waar ik in een prachtig team mag werken.

Ook ben ik erg dankbaar dat ik samen met Marjolein Reurich (gelukscoach) en Mirjam Torenbeek (beeldend kunstenaar) Stichting De Muze op heb mogen richten. Met deze stichting organiseren wij maatschappelijk betrokken kunstprojecten in de gemeente Heerenveen.

Steeds opnieuw ben ik verrast hoe een beeld precies weer kan geven wat iemand beweegt, waar woorden vaak tekort schieten. Mijn ervaring is dat iets maken vanuit je creativiteit je de mogelijkheid geeft om plezier te beleven, je gevoelens te uiten en tot oplossingen te komen. Het geeft je leven meer KLEUR.